Puncsgolyó
Hozzávalók:18-20 db golyóhoz
|
|
Elkészítés:
A babapiskótát daráljuk le, majd tegyük félre. (kicsivel többet daráljunk le, hogy maradjon a hempergetéshez is)
Egy lábosba öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kakaót, és a rumaromát is, majd hagyjuk kihűlni. (ízlés szerint tehetünk bele több rumaromát is)
A ledarált babapiskótához öntsük hozzá a kihűlt keveréket, majd keverjük, gyúrjuk alaposan össze.
Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.
Az elkészült golyókat mielőtt kínálnánk hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszaka állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.