Ragacsos oldalas
Hozzávalók:
A mázhoz:
A burgonyapüréhez:
|
|
Elkészítés:
Az oldalast bordánként bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk mind a kettő oldalát, majd félretesszük egy bő fél órára.
A máz hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, majd 1,5 dl vizet öntünk az aljába.
Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a máz keverékével, majd a tepsibe helyezzük és befedjük a tepsit alufóliával.
250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
Ezután levesszük a fóliát a tetejéről és még kb. 10 percig sütjük, hogy szép színt kapjon.
Nagyon finom, omlós és ízletes.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és gerezdekre vágjuk.
Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyára öntjük a tejet és folyékony margarinnal összetörjük.
A húst a burgonyapürével kínáljuk.