Rakott túrós palacsinta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
Keverőtálban felhabosítjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tej egy részét majd váltakozva hozzákeverjük a tészta további hozzávalóit. Habverővel csomómentes sűrű tésztát keverünk belőle. Végén belekeverjük a hideg vajat is. Darabos lesz, de sütés közben kiolvad.
30 percnyi pihentetés után, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd az összetört túróhoz adjuk. Belekeverjük a reszelt citrom héjat és a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Az elkészült töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, ketté vágjuk és tetőcserép szerűen vágott felével felfelé egy zsiradékkal kikent porcelán sütőtálba sorakoztatjuk. (használhatunk helyette jénait is)
Az öntet hozzávalót kikeverjük, majd a palacsinták tetejére öntjük.
190fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt átsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor szórhatunk rá porcukrot, darált diót, vagy édes öntet is készülhet rá.