Főoldal / Kelt tészták / Reform pizza

Reform pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Reform pizza

Reformpizza 3

Hozzávalók:

A pizzatésztához:

  • 15dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 10dkg zabpehelyliszt vagy zabliszt
  • 2-3ek Olíva olaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1dl tej
  • 1dl víz
  • 2,5dkg friss élesztő
  • oregano

A paradicsomszószhoz:

  • 2ek olívaolaj
  • 1fej vöröshagyma
  • 1dobozos darabolt paradicsomkonzerv
  • fej fokhagyma
  • 1kávéskanál cukor vagy édesítő
  • bazsalikom,oregano ízlés szerint

Feltétnek:

  • 1fej vöröshagyma
  • 1fej lilahagyma
  • 1 tv paprika vagy pritamin paprika
  • konzerv kukorica
  • Pár karika kolbász
  • egy kevés juhtúró
  • oregano
  • sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, a tészta összes hozzávalóját belepakolunk, és kelt tészta programon megkelesztjük.

Kenyérsütő gép nélkül:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A három féle lisztet összekeverjük a sóval és az oreganoval.
Hozzáadjuk a vizet és a felfutott élesztőt,majd összedolgozzuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.

Méretétől függően több részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük pizza-szósszal, és tetszés szerinti feltéteket majd reszelt sajtot teszünk rá.

Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A paradicsomszósz elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát.

Hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot, ízlés szerint sóval borssal cukorral, oreganoval és bazsalikommal ízesítjük.
Pár perc alatt összefőzzük,majd a tűzről levéve kihűtjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére