Réteges Peach Melba krém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A citromlét keverjük össze a vízzel, és a vaníliás cukorral.
A nektarint ízlés szerint daraboljuk fel.(én kisebb kockákra vágtam fel)
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet fahéjjal,vaníliás cukorral, főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután hűtsük ki teljesen
Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel.
Ezután keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, majd öntsük rá a málnapürét. (egy keveset tegyünk félre a málnapüréből a díszítéshez)
Az főzés nélküli Aranka pudingport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel.
Ezután az elkészült krémet egyenletesen kanalazzuk rá a málnapép tetejére.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. Ezután díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét.
1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákban, vagy poharakba kanalazva kínáljuk.