Retro kókuszkocka
Hozzávalók:
A mázhoz:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat (vagy margarint) és azzal is simára keverjük. Beletesszük a langyos mézet és a tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egynemű masszát keverünk belőle és sütőpapírral bélelt 20×20 cm-es tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk fel tetszőleges méretű kockákra.
A máz hozzávalóit egy lábasba tesszük és kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a vaj és a porcukor felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egyesével megmártjuk benne a tésztakockákat és kókuszreszelékbe hempergetjük.
(ne hagyjuk állni benne őket, nem kell hogy teljesen megszívják magukat és elázzanak)
Tálcára téve hűtőben tároljuk pár órát vagy egy egész éjszakát. Ügyeljünk rá, hogy ne érjenek egymáshoz mert összeragadhatnak.