Főoldal / Desszertek / Ricottával töltött csörögefánk

Ricottával töltött csörögefánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottával töltött csörögefánk

Ricottával töltött csörögefánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 4 tojás sárgája
  • 2 ek. citromlé
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 dkg vaj
  • szükség esetén tejföl

A ricottás töltelékhez:

  • 20 dkg ricotta
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • fél vanília rúd kikapart belseje
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 felvert tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 10 dkg csokilencse

A tészta kenéséhez:

  • 1/2 felvert tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sóval, a tojássárgákkal, citromlével, rummal és a vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges (tojás méretétől függ), kevés tejföllel lehet segíteni, hogy könnyebben összeálljon a tészta. Letakarva pihenni hagyjuk fél-egy órán keresztül, ezalatt összeállítjuk a tölteléket.

A ricottát egyszerűen összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a csokilencsét a végén belekeverjük.

Enyhén lisztezett felületen késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk a tésztát. A tészta egyik felére egymástól 2-2 ujjnyi távolságra teáskanálnyi töltelék halmokat rakunk. A tészta másik felét felvert tojással megkenjük és a töltelékes félre hajtjuk. A közöket összenyomkodjuk, majd derelyevágóval felvágjuk a tésztát.

Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük őket.Porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére