Ricottával töltött csörögefánk
Hozzávalók:A tésztához:
A ricottás töltelékhez:
A tészta kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a sóval, a tojássárgákkal, citromlével, rummal és a vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges (tojás méretétől függ), kevés tejföllel lehet segíteni, hogy könnyebben összeálljon a tészta. Letakarva pihenni hagyjuk fél-egy órán keresztül, ezalatt összeállítjuk a tölteléket.
A ricottát egyszerűen összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a csokilencsét a végén belekeverjük.
Enyhén lisztezett felületen késfoknyi vékonyságúra nyújtjuk a tésztát. A tészta egyik felére egymástól 2-2 ujjnyi távolságra teáskanálnyi töltelék halmokat rakunk. A tészta másik felét felvert tojással megkenjük és a töltelékes félre hajtjuk. A közöket összenyomkodjuk, majd derelyevágóval felvágjuk a tésztát.
Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük őket.Porcukorral meghintve kínáljuk.