Rizskoch
Hozzávalók:
A tepsihez:
|
|
Elkészítés:
2 dl ízesítetlen vízben lassú tűzön gyakori kevergetés mellett előfőzzük a rizst. Majd felöntjük a tejjel amivel tovább főzzük. Amikor már jól felszívta a tejet akkor beletesszük a citromhéjat és a csipet sót. Lefedjük és hagyjuk langyosra hűlni.
A kétféle cukrot kikeverjük az olvasztott (de nem meleg) margarinnal, a tojások sárgájával és a liszttel. A tojásos keveréket a rizshez adjuk és elkeverjük. A tojásfehérjét jó keményre felverjük és óvatosan a rizses masszába forgatjuk.
Kivajazott és morzsával meghintett formába öntjük. (ízlés szerint mazsolát is keverhetünk a masszába)
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Addig míg szép sült színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült – e.
Porcukorral meghintve, finom házi lekvárral kínáljuk.