Elmentem!Rókagomba puliszkával
Hozzávalók:
- 1 kg rókagomba
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- bors
- petrezselyemzöld
- 1 kanál liszt
- 100ml tej
- kukoricadara
- só
- víz
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymát megpirítjuk, rászórjuk a paprikát, és beletesszük a gomba darabokat feltöltjük vízzel.Sózzuk borsozzuk beletesszük a petrezselyemzöldjét és a lisztből a tejjel eresztéket csinálunk rá.
Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát.
Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig.
A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától.
Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.