Főoldal / Főzelékek / Rókagomba puliszkával

Rókagomba puliszkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rókagomba puliszkával

Rókagomba puliszkával

Hozzávalók:

  • 1 kg rókagomba
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál liszt
  • 100ml tej
  • kukoricadara
  • víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát megpirítjuk, rászórjuk a paprikát, és beletesszük a gomba darabokat feltöltjük vízzel.Sózzuk borsozzuk beletesszük a petrezselyemzöldjét és a lisztből a tejjel eresztéket csinálunk rá.

Forralj vizet, majd amikor már lobog, tedd bele a kukoricadarát.

Főzd körülbelül 20 percig. Ezután vedd le a tűzről, és kevergesd pár percig.

A puliszkát nedves fakanállal válaszd el az edény oldalától.

Hagyd még egy kicsit, hogy megszívja magát, majd borítsd ki az edényből.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére