Ropogós kenyér liszt nélkül
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darált mandulát (lehet dió is) egy tálba tesszük. A tökmag és a napraforgómag nagy részét ledaráljuk, majd az összes többi hozzávalót is a tálba tesszük. Hozzáöntjük a vizet és elkeverjük.
(Nekem olyan 4,5 dl víz kellett hozzá)
10 percet pihentetjük, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és vékonyra elegyengetjük egy spatula segítségével. Egy pizzavágóval egyformára felvágjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük.
Amikor kész és kihűlt, akkor szépen szét lehet törni a vágások mentén.
Dobozban vagy zacskóban sokáig ropogós marad.
Nagyon egészséges rágcsálnivaló. Meg lehet kenni vajjal is, teljesen úgy fogyasztható, mint a kenyérfélék.
Tipp / megjegyzés:
Kenhető masszát kell kapnunk, ha nagyon kemény egy kis vizet lehet még hozzá keverni. Az a lényeg, hogy jó vékonyra és egyenletesen kenjük el, mert akkor lesz jó ropogós. Légkeveréses sütőben elég 35-40 perc sütés is neki.