Főoldal / Reggelik / Roti kenyér (Chapati)

Roti kenyér (Chapati)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Roti kenyér (Chapati)

Roti kenyér (Chapati)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2-3 ek étolaj vagy olvasztott vaj
  • víz (amennyit felvesz)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, majd elkeverjük a sóval és az étolajjal. Kevés vizet hozzáadva elkezdjük gyúrni. Folyamatosan adjuk hozzá a vizet addig, amíg nem érjük el a nem túl kemény tészta állagot. Ezután még egy pici étolajjal átgyúrjuk a tésztát és lefedve pihentetjük 20 percet.

A tésztából kis golyónyi darabokat veszünk ki és lisztezett felületen vékony kerek lapokká nyújtjuk őket. A lapokat egy felforrósított serpenyőben hirtelen megsütjük, majd rácsra fordítjuk, ahol azonnal felfúvódik. Ezután már le is lehet venni a rácsról és egy tányérra csúsztatni.

Konyharuhával letakarva tároljuk, amíg az összes ki nem sült, majd puha vajjal kenjük meg a kis kenyereket.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére