Roti kenyér (Chapati)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, majd elkeverjük a sóval és az étolajjal. Kevés vizet hozzáadva elkezdjük gyúrni. Folyamatosan adjuk hozzá a vizet addig, amíg nem érjük el a nem túl kemény tészta állagot. Ezután még egy pici étolajjal átgyúrjuk a tésztát és lefedve pihentetjük 20 percet.
A tésztából kis golyónyi darabokat veszünk ki és lisztezett felületen vékony kerek lapokká nyújtjuk őket. A lapokat egy felforrósított serpenyőben hirtelen megsütjük, majd rácsra fordítjuk, ahol azonnal felfúvódik. Ezután már le is lehet venni a rácsról és egy tányérra csúsztatni.
Konyharuhával letakarva tároljuk, amíg az összes ki nem sült, majd puha vajjal kenjük meg a kis kenyereket.
Jó étvágyat kívánok!