Főoldal / Szárnyas Ételek / Rozmaringos sült kacsacomb szamócamártással, körteropogóssal

Rozmaringos sült kacsacomb szamócamártással, körteropogóssal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos sült kacsacomb szamócamártással, körteropogóssal

Rozmaringos sült kacsacomb szamócamártással, körteropogóssal

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • kevés rozmaring
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 db körte
  • 2-3 db burgonya
  • 10 dkg fagyasztott szamóca
  • ízlés szerint (kevés) őrölt szerecsendió
  • 2 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 dl étolaj
  • 1 dl édes vörösbor
  • 1 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük. Egy tepsibe helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.

A körtét és burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, áttörjük majd sóval, borssal, szerecsendióval, a tojásokkal és a liszttel pürésítjük. Ezután formázzuk, lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró bő olajban aranybarnára sütjük.

A szamócamártáshoz a kristálycukrot karamellizáljuk, beletesszük a szamócát és a bort és mártás sűrűségűre pároljuk.
Az elkészült sült kacsacombot, a szamócamártással és a körteropogóssal tálaljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére