Rózsafánk Tündi konyhájából
Hozzávalók:A fánkhoz:
A sütéshez:
A tetejére:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(Nekem ebből az adagból 14 db lett)
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Lisztezett, sík felületen kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.
A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.
Összeállítás: Legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).
Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.