Főoldal / Desszertek / Rózsafánk Tündi konyhájából

Rózsafánk Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rózsafánk Tündi konyhájából

 Rózsafánk Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg margarin (hideg)
  • 3 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • rumaroma ízlés szerint (elhagyható)

A sütéshez:

  • étolaj

A tetejére:

  • sárgabarack lekvár

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Nekem ebből az adagból 14 db lett)

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Lisztezett, sík felületen kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.
A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

Összeállítás: Legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).

Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.
Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.

Mentés

Mentés

Mentés

Rózsafánk Tündi konyhájából 4.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére