Sajtos hajó pite – Qawareb Al-Jebneh
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd duplájára hagyjuk kelni. (a dagasztást/kelesztés készíthetjük kenyérsütőgépben is).
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy pici sót, (mert a feta sós), a borsot, az aprított zöld fűszereket és végül a spenótot. Mikor a spenót összeesik, akkor már jó is.
Kihűtjük, majd elkeverjük a fetasajttal. Ha szükséges lehet lazítani rajta tejföllel vagy creme fraichel. (Én habanero paprikát adtam hozzá aprítva, csak egy keveset, mert elég erős, de ez helyett lehet sima chilit használni vagy kihagyni.)
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, kb. 6-7 cm átmérőjű, szaggatóval vagy pohárral is lehet. A kis korongok közepébe tölteléket halmozunk majd a két végét összecsippentjük, hogy csónak alakú legyen. A kis csónakokat berakosgattjuk egymás mellé a nagy piteformába, amit előzőleg kikenünk vajjal. Amikor megtelt a forma, lekenjük le az egészet olíva olajjal, és a csónakok közepébe reszelt parmezánt szórunk.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük amíg szép arany színt nem kap.
Salátával remek húsmentes vacsora a családnak.
Tipp / megjegyzés:
Akinek van kedve és pici ideje, próbálja ki, lehet variálni is bátran a tölteléket.