Sajtos keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint. Nagyjából összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.
A tészta bucinkat folpackba becsomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni. (akár a sütést megelőző este is összegyúrhatjuk, és pihenhet így egy éjszakát)
Utána a tésztát, lisztezett deszkán téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk. (kb. 4×4 cm)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kiszaggatott tésztát úgy, hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. (Csak addig, míg egy kis szint kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
http://tundikonyha.blogspot.hu/