Sajtos kifli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 8 részre osztjuk, majd oválisra sodorjuk és feltekerjük őket. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, és megkenjük olajjal. Sorba tesszük a 8 kiflit, majd letakarva kelesztjük, kb. 30 percet.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A megkelt tészta tetejét megkenjük langyos vízzel, és meg szórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe sülni, mikor az alja barnás a teteje aranyszínű akkor készült el a sajtos kifli.
Tipp / megjegyzés:
Én vegyesen használtam a lisztet, fele búza liszt, fele teljes kiőrlésű liszt. Finom lett, és laktató.