Sajtos padlizsánfasírt
Hozzávalók:
A hempergetéshez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a héja felhólyagosodik, elkészült.
Még melegen kettévágjuk, és kikaparjuk a héjából a belsejét. A padlizsánhúst egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük.
Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojásokat és apránként a zsemlemorzsát. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A zsemlemorzsát és a szezámmagot egy tányérban összekeverjük.
A masszából vizes kézzel golyókat formázunk, és meghempergetjük a szezámmagos zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütjük a padlizsán fasírtokat.
Jó étvágyat kívánok!