Sajtos-tejfölös kötél
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete: 20×30 cm
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg puha margarint,a felutott élesztőt és egy fakanállal szép hólyagosra kidolgozzuk.
Konyharuhával letakarjuk, vagy kelesztőtálba tesszük.
30 percet kelesztjük,ezután újból alaposan kidolgozzuk.
Ha újra megkelt a tészta 6 részre osztjuk.
Hosszú, kb. 50 cm-es rudakat sodrunk belőlük egyenként. A rudakat megfelezve lazán összehajtjuk és tekerünk rajta kettőt, hármat.
A megmaradt 5 dkg margarint felolvasztjuk. Elkeverjük a tejföllel, 1 csipet sóval ízesítjük és beleöntjük a tepsibe.
A köteleket belehelyezzük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben még 15 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük./kb 25 perc/