Sárgaborsó főzelék káposztás köles fasírttal
Hozzávalók:A főzelékhez:
A fasírthoz: (18-20 db-hoz)
|
|
Elkészítés:
Áztassuk be egy éjszakára dupla adag vízbe a sárgaborsót.
Másnap melegítsünk olajat és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett sárgaborsót, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és főzzük amíg a borsó megpuhul majd turmixoljuk össze.
Készítsük el a fasírtot.
A kölest mossuk át tiszta vízzel, majd öntsük egy lábasba. A 300 g mennyiség kb. 1,5 bögrényinek felel meg, tehát 3 bögrényi (250 ml-es bögrét használjunk) vízzel öntsük fel a kölest és közepes lángon főzzük puhára. Tegyük félre kihűlni.
Egy kis tálkában keverjük össze a chia magot a vízzel és hagyjuk állni 6-8 percig, amíg kocsonyás állagú lesz.
Egy nagy tálban keverjük össze a kihűlt kölest az összes többi hozzávalóval és a vizes chia maggal. Gyúrjuk össze és ízesítsük ízlésünk szerint még több sóval vagy borssal. Tegyük a hűtőbe 15-20, hogy a fasírt “tésztája” jól összeálljon (ezen idő alatt összedobhatunk egy mártogatóst).
Teniszlabda nagyságú golyókat formázzunk belőle, tenyerünkkel lapítsuk le és egy kevés kókuszzsírban vagy olívaolajban süssük ki a fasírtokat teflon serpenyőben közepes láng felett.