Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó főzelék káposztás köles fasírttal

Sárgaborsó főzelék káposztás köles fasírttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgaborsó főzelék káposztás köles fasírttal

Sárgaborsó főzelék káposztás köles fasírttal

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 3 ek. kókuszolaj
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 ek. bio zöldségkeverék fűszer (esetleg kocka formában)
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db újhagyma zöld része
  • fél citrom leve
  • bors
  • 2 csipet őrölt pirospaprika

A fasírthoz: (18-20 db-hoz)

  • 30 dkg köles
  • 15 dkg savanyú káposzta, felaprítva
  • 1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 ek. chia mag vagy lenmag
  • 6 ek. víz
  • 2 tk. friss aprított petrezselyem (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 3 tk. só
  • frissen őrölt bors
  • kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Áztassuk be egy éjszakára dupla adag vízbe a sárgaborsót.
Másnap melegítsünk olajat és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a lecsepegtetett sárgaborsót, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és főzzük amíg a borsó megpuhul majd turmixoljuk össze.

Készítsük el a fasírtot.
A kölest mossuk át tiszta vízzel, majd öntsük egy lábasba. A 300 g mennyiség kb. 1,5 bögrényinek felel meg, tehát 3 bögrényi (250 ml-es bögrét használjunk) vízzel öntsük fel a kölest és közepes lángon főzzük puhára. Tegyük félre kihűlni.

Egy kis tálkában keverjük össze a chia magot a vízzel és hagyjuk állni 6-8 percig, amíg kocsonyás állagú lesz.
Egy nagy tálban keverjük össze a kihűlt kölest az összes többi hozzávalóval és a vizes chia maggal. Gyúrjuk össze és ízesítsük ízlésünk szerint még több sóval vagy borssal. Tegyük a hűtőbe 15-20, hogy a fasírt “tésztája” jól összeálljon (ezen idő alatt összedobhatunk egy mártogatóst).
Teniszlabda nagyságú golyókat formázzunk belőle, tenyerünkkel lapítsuk le és egy kevés kókuszzsírban vagy olívaolajban süssük ki a fasírtokat teflon serpenyőben közepes láng felett.

 

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére