Snidlinges csiga
Hozzávalók:A tésztához:
A hajtogatáshoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Langyos tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A tészta hozzávalóit a felfutott élesztővel együtt egy tálba tesszük és összeállítjuk a tésztát.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A hajtogatáshoz a puha vajat összekeverjük a liszttel, majd a lisztezett deszkán vékonyra nyújtott, tésztára kenjük.
Harmadoljuk a tésztát ( szemmel ) és a két szélső harmadot középsőre hajtjuk. 20 perc pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát majd megismételjük a hajtogatást.
Újabb 20 percig pihentetjük, majd kb 1/2 cm vastagra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeleteljük kb 2 cm-es korongokra.
A snidlinges csigákat egy ütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.