Sörös keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva, pihentessük egy órát.
(ha lágynak érezzük a végeredményt, az arányokat nyugodtan javítsuk, lehet bele keverni még lisztet)
Szórjunk a nyújtódeszkára kristálycukrot, majd ezen nyújtsuk ki a tésztánkat, lehetőleg vékonyra.
Különböző(kristály cukorba mártott) formákkal szaggassuk ki, szurkáljuk meg villával és süssük készre őket előmelegített sütőben, 250 C°-on, kb. 6 percig.
(ez sütőnként eltérhet főleg, ha van 2. adag is, amelynél már melegebb a sütő, a lényeg a szép, aranybarna szín)
A maradék tésztát, míg sül a süti ismét gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk ki, majd mehet a sütőbe
Tipp / megjegyzés:
Ha van némi maradék söröcskénk otthon, mindenképpen készítsük el ezt az ízletes, tévénézéshez kiválóan alkalmas ropogtatni valót