Főoldal / Kelt tészták / Sós perecek

Sós perecek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós perecek

Sós perecek

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 2 deci tej
  • 3 deka élesztő
  • 1 teás kanál cukor
  • 2 teás kanál só
  • 1 deci olaj 
  • 1 tojás a kenéshez

A tetejére:

  • 2 kanál liszt
  • 1 kis kanál só
  • és annyi víz , hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Duplájára kelesztjük, és kis golyókat formálunk belőle, melyből hosszú rudakat sodrunk, és perec alakúra hajtogatjuk.

200fokon megsütjük.

Amikor piros kivesszük a sütőből.

A következő keverékkel meglocsoljuk:
Liszt, só, és annyi víz hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.

Ha meglocsoltuk vele, még egy kicsit visszatesszük a sütőbe.

Sós perecek 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére