Spenótos ricottás gombóc
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A spenótot forrásba lévő vízbe tenni, és 2-3 percig főzni. Ezután leszűrni, lecsepegtetni, majd kinyomkodni belőle a vizet.
Az alaposan kinyomkodott spenótot, és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágni.
Egy tálba beletenni a ricottát, majd hozzáadni az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomni a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverni.
Ezután beleütni az egész tojást, hozzáadni a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrni. (ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá)
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálni, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.(én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen)
Egy edénybe enyhén sós vizet forralni, majd belehelyezni a gombócokat. Megvárni még feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzni.
Ezután szűrővel kiemelni a vízből, jól lecsepegtetni, majd tálalásig melegen tartani.
Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával, vagy éppen sajtmártással. (én sajtmártással, és olívaolajjal meglocsolva tálaltam)