Főoldal / Desszertek / Stíriai metélt

Stíriai metélt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Stíriai metélt

Stíriai metélt

Hozzávalók:

(20×30 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 30 dkg túró
  • 16 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek.l tejföl
  • csipet só
  • 1 púpozott ek. cukor

Az összeállításhoz:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 ek. búzadara
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kisebb citrom reszelt héja

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek. margarin
  • A szóráshoz:
  • 1 ek. zsemlemorzsa

A tészta kifőzéséhez:

  • 3 liter víz
  • 2 tk. só
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. (Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni,de így a jó!) A tésztát 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztbe 1 cm-es kockákra vágjuk.

Forró lobogó sós vízben kifőzzük a tésztakockákat. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd folyó víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.

A tojás sárgákat a cukrokkal kihabosítjuk majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a mazsolát, a búzadarát majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Végül lazán beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.

A kikevert masszát a túrós tésztával összevegyítjük.

Az előkészített tepsit margarinnal kikenjük és morzsával megszórjuk.
A túrós tésztás elegyet tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére