Stíriai metélt
Hozzávalók:(20×30 cm-es tepsihez) A tésztához:
Az összeállításhoz:
A tepsi kenéséhez:
A tészta kifőzéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. (Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni,de így a jó!) A tésztát 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztbe 1 cm-es kockákra vágjuk.
Forró lobogó sós vízben kifőzzük a tésztakockákat. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd folyó víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat a cukrokkal kihabosítjuk majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a mazsolát, a búzadarát majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Végül lazán beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A kikevert masszát a túrós tésztával összevegyítjük.
Az előkészített tepsit margarinnal kikenjük és morzsával megszórjuk.
A túrós tésztás elegyet tepsibe simítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.