Főoldal / Hal ételek / Sült lazac rizibizivel

Sült lazac rizibizivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült lazac rizibizivel

Sült lazac borsós rizzsel rizibizivel

Hozzávalók:

  • 1 kisebb lazac filé
  • 2 marék rizs
  • 2 kanálnyi zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • tarka egész bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtöből. Kiolvadás után a halat négybevágom, sózom, borsozom, a citromból egy szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal.. Díszítem a citromkarikával

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére