Elmentem!Sült lazac rizibizivel
Hozzávalók:
- 1 kisebb lazac filé
- 2 marék rizs
- 2 kanálnyi zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- tarka egész bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- olíva olaj
- petrezselyem zöld
|
Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtöből. Kiolvadás után a halat négybevágom, sózom, borsozom, a citromból egy szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.
A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon a halat mindkét oldalán megsütöm.
Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel, s egész tarka borssal.. Díszítem a citromkarikával
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.