Főoldal / Desszertek / Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek. cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 egész tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A végén a puha vajat is hozzáadva, öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra). majd kézzel átgyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A közepüket pedig egy kb.3 cm átmérőjű pohár aljával benyomjuk.
Újabb 30 percig, letakarva, langyos helyen kelesztjük.

Felvert tojással lekenjük és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, házi baracklekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Sütőben sült fánk 2.00/5 (6 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére