Sütőben sült fánk
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral és a porélesztővel.
A keverékbe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A végén a puha vajat is hozzáadva, öt perc alatt selymes, fényes, ruganyos, nem ragadós tésztát kell kapnunk.
Langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük (kb.1 óra). majd kézzel átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon fél centinél kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és 8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A közepüket pedig egy kb.3 cm átmérőjű pohár aljával benyomjuk.
Újabb 30 percig, letakarva, langyos helyen kelesztjük.
Felvert tojással lekenjük és szilikonos sütőpapírral fedett tepsire téve 190 fokos sütőben 12 -15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, házi baracklekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!