Főoldal / Desszertek / Sütőporos 15 perces fánk

Sütőporos 15 perces fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőporos 15 perces fánk

Sütőporos 15 perces fánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • fél cs. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • ízlés szerint rum

A sütéshez:

  • olaj (kb 5 dl)

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a tejföllel, a porcukorral és a rummal kikeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszával összegyúrjuk. Ha nagyon ragad egy-két kanál lisztet még tehetünk a tésztához.

A tésztacipót, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a közepét is. Forró olajban többszöri forgatás mellett kisütjük. Porcukorral meghintve lekvárral kínáljuk.

Ez egy nagyon finom fánk és 10-15 perc alatt elkészíthető.

Tipp / megjegyzés:

A fánk Gizi receptje alapján készült, de kicsit változtattam rajta.

Sütőporos 15 perces fánk 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére