Sütőtökös diós sütemény
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) 170 fokra előmelegített sütőben, kb: 60-65 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából.
(lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)
Megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval.
Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.
Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat!
http://tundikonyha.blogspot.hu/