Főoldal / Desszertek / Sütőtökös szuflé

Sütőtökös szuflé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös szuflé

Sütőtökös szuflé

Hozzávalók:

4 db szuflé formához:

  • 10 dkg sütőtökpüré
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • őrölt fahéj
  • vaj és kristálycukor a formához
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt, a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és jól kikeverjük.
Kanalanként hozzáadjuk a lisztet és simára, csomómentesre keverjük a masszát.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd fakanállal apránként, óvatosan, a tökös masszához keverjük. (vigyázzunk, hogy a fehérjehab ne törjön össze)

A szuflé formákat vastagon kikenjük a vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral.

Ezután belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezzük.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a szuflékat.

Tipp / megjegyzés:
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálaljuk, mert maximum negyed óráig őrzi meg magasságát, és légies könnyedségét.Ezután szépen lassan elkezd “leereszteni”.

A jó szuflé titka a szobahőmérsékletű hozzávalók használata, illetve a keményre vert tojásfehérje, melytől a szuflé magasra feljön, és könnyed levegős szerkezetű lesz. Fontos, hogy miközben sül, a sütőajtót ne nyissuk ki feleslegesen.

Sütőtökös szuflé 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére