Szalagos fánk II
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet meglangyosítjuk. Az élesztőt a porcukorral, pici liszttel és a langyos tejjel felfuttatjuk.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd addig gyúrjuk-dagasztjuk míg a tészta hólyagot nem vet. Ekkor langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk. 5-6 cm szaggatóval kiszúrjuk, majd letakarva még 20 percig pihentetjük.
A bő olajat alaposan megmelegítjük, a tészta közepét ujjal benyomjuk, majd a benyomott felével lefelé tesszük az olajba. A lángot kicsire vesszük, majd egy fedővel lefedjük a lábost. Addig sütjük fedő alatt míg az alja világos aranybarna nem lesz. Ekkor levesszük a fedőt és megfordítjuk a fánkokat, majd a másik felét is világos aranybarnára sütjük, de már a fedő nélkül.
Majd papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintve lekvárral kínáljuk.
Beküldő: Maja