Szedres muffin
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint a tojással, a cukorral, a vanília aromával és a tejföllel jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőport, a lisztet és együtt is jól elkeverjük. Majd mehet hozzá a mandula és óvatosan hozzákeverjük a szedret, hogy a lehető legkevésbé törjenek össze.
A masszát papírral bélelt muffin-formába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük. (minden mélyedést 2/3 részig töltsünk meg)
Mikor megsült kivesszük és kanalazunk rájuk egy-egy teáskanál szederlevet, (ami a befőttből megmaradt) muffinonként, majd megszórjuk egy-egy csipet barna cukorral és további két percre visszatoljuk a sütőbe.
Próbáljátok ki, megéri! Nem száraz a tésztája, ízletes és könnyed:)
Tipp / megjegyzés:
Ha fagyasztott szederrel dolgozunk, akkor azt fagyott állapotban keverjük a tésztába.