Főoldal / Desszertek / Szilvás gombóc II

Szilvás gombóc II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás gombóc II

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 3 kanál gríz
  • 1 kanál zsír
  • 1 tojás
  • pici só
  • prézli
  • vaj
  • kockacukor
  • szilva
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes:
nem

Elkészítés:

A krumplit sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm, majd hagyom langyosra hűlni.

Hozzáadom a zsírt, a sót a grízt a lisztet, és lágy, rugalmas tésztát gyúrok. A liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarom és 10-15 percet pihentetem

Én a tésztát sose nyújtom ki.

Lisztes kézzel veszek tésztát a kezemben a közepébe fél szilvát és 1 szem kockacukrot teszek gombócokat formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig). Majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és vajban pirított zsemlemorzsába forgatom. Porcukorral meghintve tálalom.

Én jelen esetben szilvaszósszal tálaltam.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére