Szilvás gombóc II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm, majd hagyom langyosra hűlni.
Hozzáadom a zsírt, a sót a grízt a lisztet, és lágy, rugalmas tésztát gyúrok. A liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarom és 10-15 percet pihentetem
Én a tésztát sose nyújtom ki.
Lisztes kézzel veszek tésztát a kezemben a közepébe fél szilvát és 1 szem kockacukrot teszek gombócokat formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig). Majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és vajban pirított zsemlemorzsába forgatom. Porcukorral meghintve tálalom.
Én jelen esetben szilvaszósszal tálaltam.