Főoldal / Desszertek / Szőlős sütőtökös pite

Szőlős sütőtökös pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős sütőtökös pite

Szőlős sütőtökös pite

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1-2 ek hideg víz

Töltelék:

  • 25 dkg sütőtökpüré 
  • szőlő
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • őrölt fahéj
  • gyömbér
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint és kézzel elmorzsoljuk. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzákeverjük a kristálycukrot. Ezután a közepébe a kezünkkel egy mélyedést készítünk, majd beleütjük a tojást és belekanalazunk 1 ek vizet.

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.(ha szükséges még egy pici vizet adunk hozzá) A tészta gombócot folpack fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Egy tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, ízlés szerint fahajat, narancshéjat és gyömbért. (fontos hogy kezeletlen bio narancshéjat használjunk) Ezután kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a pudingport, és a sütőtökpürét is.
Végül óvatosan belekeverjük a masszába a kimagozott szőlőszemeket is.

A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát.

A tésztát villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan beleöntjük a sütőtökös-szőlős masszát.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt, a szőlős sütőtökös pite tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére