Szőlős sütőtökös pite
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Töltelék:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a margarint és kézzel elmorzsoljuk. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzákeverjük a kristálycukrot. Ezután a közepébe a kezünkkel egy mélyedést készítünk, majd beleütjük a tojást és belekanalazunk 1 ek vizet.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.(ha szükséges még egy pici vizet adunk hozzá) A tészta gombócot folpack fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, ízlés szerint fahajat, narancshéjat és gyömbért. (fontos hogy kezeletlen bio narancshéjat használjunk) Ezután kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a pudingport, és a sütőtökpürét is.
Végül óvatosan belekeverjük a masszába a kimagozott szőlőszemeket is.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát.
A tésztát villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan beleöntjük a sütőtökös-szőlős masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt, a szőlős sütőtökös pite tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.