Tápióka puding
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöt egy nagy fazékba tesszük. (lehetőleg vastag aljúba) Belekeverünk minden hozzávalót és feltesszük főzni. Folytonos kevergetés mellett addig főzzük amíg átlátszó nem lesz, és üveggyöngyre nem hasonlít.
Ekkor lefedjük és így hagyjuk kihűlni. Tálkákba porciózzuk és tálaljuk.
Érdekes volt, nekem határozottan ízlett, de a fogadtatás vegyes volt, kinézetre kaviárhoz, békatojáshoz hasonlították, de végül is elfogyott.
Tipp / megjegyzés:
Hallottam már a tápiókáról, meg a tápiókapudingról, de még sosem láttam és fogalmam sem volt hogyan kell elkészíteni. Nem a fehér tápióka gyöngyöt vettem, hanem ezt a szép színest. A tápióka egyébként a trópusokon élő manióka növény gyökeréből készül, Afrikában az éhezők megmentőjeként tartják számon. Nagyon jó kocsonyásító anyag, így alkalmas pudingok és mártások, főzelékek sűrítésére.