Tátra csúcs
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet, és jól elkeverjük. Habzsákba töltjük és sima csővel, 5 cm távolságra kb. 10 db tésztalapot nyomunk a sütőpapírral bélelt, margarinnal megkent sütőlemezre.
Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük, majd félre tesszük hűlni.
A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kihabosított krémalapot, beleszitáljuk a kakaóport és robotgéppel kb. 10 perc alatt kemény krémmé verjük. Lehűtjük és az elkészített pudingot a krémbe keverjük. Habzsákba töltjük és a kihűlt lapocskákra nyomjuk úgy, hogy a tetejük csúcsban végződjön.
Szeletelt mandulát nyomkodunk bele. a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süteményeket.
Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
A Krémalapot a Metróba megtudjuk venni. A kúp alakú formát a kezünk segítségével alakítjuk ki. Rácsra téve vonjuk be a csokival ami alá tálat teszünk így nem veszik kárba a lefolyt csoki, feltudjuk használni a többi csúcs bevonásánál.