Tejfölös kekszes szelet Erzsike konyhájából
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.
Egy közepes méretű (20×30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat. A tetejére simítsuk rá a habbá vert tejszínt, majd tetszés szerint díszítsük.
Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt ezalatt.