Főoldal / Desszertek / Tejfölös túrós narancslekváros palacsinta

Tejfölös túrós narancslekváros palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös túrós narancslekváros palacsinta

Tejfölös túrós narancslekváros palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz 
  • cukor
  • étolaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • Cointreau-s narancslekvár
  • porcukor
  • kandírozott narancshéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, és megsütöm a palacsintákat. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból

A palacsintát megtöltöm túróval, tejföllel, és Cointreau-val ízesített narancslekvárral. Összetekerem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot, és kandírozott narancshéjat.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy fejedelmi palacsinta. Próbáljátok ki. Akár a vasárnapi asztalra is kerülhet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére