Tejszínes erdei gyümölcsleves

Hozzávalók:
- 45 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (mirelit is lehet)
- (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya…)
- 2,5 dl habtejszín
- 3-4 dl tej
- 2 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
- 2-4 ek. cukor ízlés szerint
A tálaláshoz:
- 15-20 dkg gyümölcs
- tejszínhab
|
| Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
| Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
| Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
| Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük, majd felengedjük annyi tejjel amennyi ellepi. Turmixoljuk, majd átszűrjük egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Hozzáadjuk a tejszínt a pudingport és ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük. Majd habverővel vagy botmixerrel krémesre keverjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, tejjel lazíthatunk még rajta.
Beleszórjuk a levesbetétnek szánt gyümölcsöt és akár azonnal vagy pár óra pihentetés után kínáljuk.
Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk rá.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.