Elmentem!Tejszínes zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 1 liter leves alaplé (zöldség , hús, csont)
- 30 dkg friss zöldborsó
- 1 fej főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só
- frissen őrölt bors
- friss petrezselyem levél
- 2 marék levestészta
- kevés olaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát és a borsót. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, meghintjük liszttel, és összeforgatjuk. Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével, és a tejszínnel.
Levestésztát teszünk a fazékba. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha szükséges utánaízesítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, és összeforraljuk.
Jó étvágyat!
Mentés
Gasztropajti (71 Recept)Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.