Főoldal / Levesek / Tejszínes zöldborsóleves

Tejszínes zöldborsóleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes zöldborsóleves

Tejszínes zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • 1 liter leves alaplé (zöldség , hús, csont)
  • 30 dkg friss zöldborsó
  • 1 fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • frissen őrölt bors
  • friss petrezselyem levél
  • 2 marék levestészta
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott főzőhagymát és a borsót. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, meghintjük liszttel, és összeforgatjuk. Rövid dinsztelés után felöntjük az alaplével, és a tejszínnel.

Levestésztát teszünk a fazékba. Borsot őrlünk rá, ellenőrizzük a sósságát, ha szükséges utánaízesítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet, és összeforraljuk.

Jó étvágyat!

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére