Teljes kiőrlésű vaníliás epres piskóta, hajdinaliszttel, kókuszcukorral
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
170 fokra melegítsük elő a sütőt.
Válasszuk szét a tojásokat. Keverjük össze a tojások sárgáját, a kókusz cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a fehérje habot a tojássárgás keverékbe.
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert liszteket és keverjük a masszába.
Egy piteformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát és simítsuk el a tetejét. Pakoljuk meg eperrel, majd toljuk be az előmelegített sütőbe.
Kb 20 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük le, hogy átsült e.
Ha kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.