Temesvári sertéstokány Edit konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
A szalonnát egy lábosban kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, majd rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.
Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.