Főoldal / Sertés ételek / Temesvári sertéstokány Edit konyhájából

Temesvári sertéstokány Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Temesvári sertéstokány Edit konyhájából

Temesvári sertéstokány Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. finomliszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.

A szalonnát egy lábosban kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, majd rászórjuk a köményt.
Egy-két percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.

Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.

Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Temesvári sertéstokány Edit konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére