Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából
Hozzávalók:8-10 db palacsintához:
A krém hozzávalói:
Kell még hozzá:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy egy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, sűrítsük be. Ezután hűtsük ki egészen.
A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel.
A habtejszínt (vagy a Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük a mascarponés krémhez.
A langyos fekete kávét keverjük össze a cukorral. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá)
Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután tegyünk a közepére két darab, fekete kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandula likőrrel. Hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá a tálcára. (minden palacsintával így járjunk el)
Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.