Tojás pizza
Hozzávalók:(2 kicsi pizzához vagy 1 közepeshez):
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel és ízesítsük sóval borssal. Keverjük bele az útifűmaghéjat és a darált lenmagot, majd hagyjuk állni 5 percet. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, öntsük bele a tojásos masszát, de előtte keverjük át, mert a sűrű rész alul van. Terítsd szét, mintha palacsintát sütnénk, és süssük szép aranybarnára. Majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Ízlés szerint süthetjük nagyon ropogósra vagy puhábbra is. Csúsztassuk egy sütőpapíros tepsire, kend meg szósszal, szórjuk meg a feltétekkel és tegyük a forró grill alá 5-6 percre és már kész is.
Jó étvágyat!
Tipp / megjegyzés:
A leggyorsabb pizza, és nagyon finom is. Nálunk vasárnap reggelire készült, de gyors ebéd vagy vacsora is lehet, a feltét teljesen saját ízlés függő, akár mindenki kiválaszthatja a saját kedvencét. Nálunk mindenki máskor kel fel hétvégén, így előre megsütöttem a lapokat a serpenyőben és mikor felkeltek, csak rápakoltam a dolgokat, 5-6 perc a grill alatt és már kész is volt. Nem csak paradicsomosan lehet enni, nekem a kedvencem a pestós, de lehet zöldségkrémes, totus is. A képen látható pizzák kistányér méretű serpenyőben készültek.