Töltött tojás gomba formában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.
A csúcsosabbik részét egyenesre levágjuk. A sárgáját mindegyik tojásból kiszedjük, majd a majonézzel, a sóval, a borssal, a tejföllel, és a mustárral simára kikeverjük.
A tojássárgás krémet visszatöltjük a fehérjébe. A paradicsomból kis kalapokat vágunk és a töltött tojások tetejére helyezzük. A paradicsom kalapokra majonézből kis pöttyöket teszünk.
A salátát megmossuk, levelekre szedjük, és elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a tojás gombákat .Kb 5 deka reszelt sajtot a salátára szórunk és tökmagolajjal meglocsoljuk.
Sültek mellé kiváló, de önálló ételként is nagyon finom.