Törtpaszuly
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paszulyt(babot) előző este megmossuk és beáztatjuk.
Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni 2-3 cikk fokhagymával hagymával és babérlevéllel, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük.
Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt(babot) egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük.
Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítjük a hagymás zsírt: a hagymát karikára vágjuk, és zsíron megdinszteljük.
Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát.
A paszuly(bab ) levéből levest készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk rá és petrezselyem zöldet.
Jó étvágyat hozzá!