Toszkán bableves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot megmossuk és feltesszük főni kb másfél liter vízben a babérlevéllel együtt. (A bab lehet konzerv vagy frissen fejtett én az utóbbiból készítettem.)
A paradicsomot megmossuk felszeljük kis kockákra de a magját kivesszük. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy lábosban olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat és üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, az ételízesítőt és a két leveskockát,majd felöntjük vízzel.
Ha a bab megfőtt, az 1/3-át kiszedjük a fazékból és összemixeljük. A többi babot beletesszük a hagymás paradicsomos lébe. Hozzáadjuk az összemixelt babot amivel kicsit besűrítjük a levest. Megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítjük.
Lassú lángon 10-15 percig forraljuk.
A bazsalikomot összevágjuk és a levesbe szórjuk.