Főoldal / Levesek / Toszkán bableves

Toszkán bableves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Toszkán bableves

Toskan bableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér bab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 ek. ételízesítő
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • 1 szál bazsalikom
  • 2 ek. olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot megmossuk és feltesszük főni kb másfél liter vízben a babérlevéllel együtt. (A bab lehet konzerv vagy frissen fejtett én az utóbbiból készítettem.)

A paradicsomot megmossuk felszeljük kis kockákra de a magját kivesszük. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Egy lábosban olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat és üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, az ételízesítőt és a két leveskockát,majd felöntjük vízzel.

Ha a bab megfőtt, az 1/3-át kiszedjük a fazékból és összemixeljük. A többi babot beletesszük a hagymás paradicsomos lébe. Hozzáadjuk az összemixelt babot amivel kicsit besűrítjük a levest. Megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítjük.
Lassú lángon 10-15 percig forraljuk.

A bazsalikomot összevágjuk és a levesbe szórjuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére