Triplacsokis muffin
Hozzávalók:(18-24 db közepes muffinhoz)
A csoki ganache-hoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük a sütőporral. (ha az összes muffint kakaósra szeretnénk, ilyenkor keverjük bele a kakaóport is)
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, majd apránként a tejet is. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk.
A csokoládékat apróra vágjuk és a masszákba forgatjuk.
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírral, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a masszával.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládé ganache-t.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük.
A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.