Túrógombóc I
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a darát, és a tojásokat, elkeverjük és 1 órát pihentetjük.
Addig a rámán aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, bekeverjük a cukrot, az őrölt fahéjat, a kicsi szegfűszeget és félre tesszük.
Egy fazékban kevés olajjal vizet forralunk. Mikor forr, a túrós masszából 4-5 cm-es golyókat gyúrunk vizes kézzel és a forró vízben kifőzzük őket.
A gombócok főzés közben nagyobbak lesznek. Mikor feljönnek a víz színére még főzzük kicsit tovább, hogy a dara megpuhuljon.
A kész gombócokat kiszedjük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk őket.
Tejföllel, vagy porcukorral kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én mindig több morzsát csinálok és lefagyasztom, jól bírja a fagyasztást és ha megint csinálok csak előveszem a kész morzsát.
Beküldő: Maja