Túrókrémes, gyümölcsös batyuk
Hozzávalók:12 batyuhoz:
|
|
Elkészítés:
Az egy csomag leveles tésztát félbe vágjuk keresztben. Az egyik felét félretesszük mert nem lesz rá szükség. (használjuk fel valami máshoz)
A másik felét még egyszer félbevágjuk keresztben, így egyenlő négyzeteket kapunk Elrendezzük a szilikon muffin formákban, kibélelve, mint egy kicsi kosárka.
A pudingot a tejjel és kevés cukorral megfőzzük majd a túróhoz keverjük. A krémet kosárkákba töltjük, majd betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe és 150 fokon szép lassan megsütjük a tésztát.
Mikor már kezd szép aranybarnává változni a tetejükre kanalazunk egy evőkanálnyit a gyümölcsökből. (ízlés szerint tehetünk rá többet is)
Visszatoljuk a sütőbe még 2 percre, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Óvatosan szedjük ki a formából, mert szétszakadhat a tészta és nagyon forró.
Ha marad belőle, hűtőben lefedve tároljuk. Hidegen is finom
nutsnroll.blogspot.co.uk